• Átadták a 2007-es Kisebbségekért Díjakat

  2007.12.18

  A kormány 1995-ben alkotott rendeletében december 18-át - az ENSZ Nemzeti vagy Etnikai, Vallási és Nyelvi Kisebbségekhez tartozó Személyek Jogairól szóló Nyilatkozata elfogadásának napját - a Kisebbségek Napjává nyilvánította. A Kisebbségek Napjáról történő megemlékezés egyik kiemelt eseményeként adják át évente a Kisebbségekért Díjat, amelyet a kisebbségek érdekében, a kisebbségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban és a gazdasági önszerveződés területén kiemelkedő tevékenységet végző hazai és külföldi személyek és szervezetek kaphatnak meg.

  Az idei kitüntetéseket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta át a Parlament Vadásztermében. Az ünnepségen, melyen tizenhatan részesültek elismerésben, jelen volt Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint több országgyűlési képviselő és kisebbségi önkormányzati vezető.

  Gyurcsány Ferenc a rendezvényen mondott köszöntőjében kiemelte: "azzal, hogy néhány nap múlva eltűnnek a határok Magyarország és több uniós állam között, még nem oldódnak meg az ország problémái. Ahhoz olyan emberekre, csoportokra van szükség, mint akik e kitüntetésben részesülnek".

  RomNet Szerkesztősége internetes hírportál

  Roma fiatalok önszerveződésével hozták létre 2003-ban a RomNet-Média Alapítványt, mely a Romnet.hu kulturális, közéleti, politikai internetes lapot működteti. A hírportál beszámol a cigány kisebbség jelentősebb ünnepeiről, rendezvényeiről, képzőművészeti és irodalmi alkotásokról, a kisebbségeket érintő jogszabályokról, lehetőséget ad a kisebbségi ügyekkel foglalkozó szakemberek eszmecseréjére. A franciául, angolul és romani nyelven is elérhető lap eljut a többségi közösséghez és a külföldön élő cigánysághoz is. A szerkesztőség aktív szerepet vállal a Roma Évtized Programhoz kapcsolódó integrációs folyamatokban is. A roma és nem roma kultúrák közötti párbeszéd, valamint a nyelvújító törekvések erősítése céljából 2007-ben "Zhoriben!" - Kapcsolat néven - indították el lovári, horvát, szlovén, cseh, német, angol és román nyelven az első iwiwhez hasonló közösségépítő portált. A hiteles tájékoztatást szolgáló szakmai tevékenységükért és újító kezdeményezéseikért részesültek a Kisebbségekért Díjban.

 • Segítsd munkánkat!

  Önkéntesség

  Szabadidődben, tudásoddal, képességeiddel, tanácsaiddal is hozzájárulhatsz munkánkhoz önkéntes tevékenységgel. Ha meg akarod mutatni tehetséged, akkor nálunk ezt megteheted az újságírás, operatőri munka és egyéb területen is. Várunk még pályázatíró, informatikus önkénteseket is. De ha úgy gondolod, hogy vannak még jó ötletek, amivel munkánkat segítheted, akkor keress bennünket.

  Amennyiben önkéntes munkával szeretnéd támogatni munkánkat, kérjük keress minket e-mailben a tevékenység(ek) megjelölésével.

  Önkéntes jelentkezési lap

  Projekttámogatás

  Amennyiben van egy jó ötleted, és nincs kivel megcsinálnod. Vagy meg tudod csinálni, de nincs jó ötleted, akkor ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot.

  1%

  Kérjük ne felejtsék el, hogy az 1% nem az egyetlen módja az adományozásnak. Ha érdekli Önöket a támogatott civilszervezet munkája, jövője, akkor ajánljon fel más (pénz, tárgy, vagy szolgáltatás) adományt is számukra! A kis segítség is számít!

  1%-os lap letöltése

 • Támogass MOST!

  Amennyiben egyetért céljainkkal, és alapítványunkat támogatni szeretné, több módon is hozzájárulhat munkánkhoz. Bízunk abban, hogy Ön is megtalálja a hozzá legközelebb álló támogatási formát.

  Miért érdemes munkánkat támogatnia?

  • Mert céljaink hosszútávon hasznos megoldásokra irányulnak.
  • Mert gyors és konkrét, személyesebb médiakommunikációt alkalzunk.
  • Mert követhető munkánkat, folyamatos nyilvánossággal és felelősséggel végezzük.
  • Mert segítségünkkel életben tarthatjuk a cigány kisebbségi médiát.
  • Különböző programokat szervezhetünk a magyarországi roma közösség számára.
  • Mert a lelkes csapatunkban megvan a valódi inspiráció és elkötelezettség.

  Pénzbeli támogatás

  Amennyiben munkánkat pénzzel szeretné támogatni, úgy hasznát veszi az alábbi információknak:

  RomNet-Média Alapítvány
  Székhely: 1086 Budapest, Teleki László tér 3.
  Számlavezető bank: ERSTE BANK
  Bankszámlaszám: 11600006-00000000-45874459
  SWIFT: GIBAHUHB
  IBAN kód: HU901116000060000000045874459

  Tárgyi felajánlás

  Alapítványunk örömmel fogad tárgyi eszközöket is. Amennyiben alapítványunknak épp nincs szüksége a felajánlott tárgyi eszközökre, úgy biztos lehet abban, hogy találunk olyan szervezetet vagy magányszemélyt, aki örömmel fogadja majd felajánlását.

  • Számítógép, nyomtató, egyéb irodai gépek, irodabútorok (íróasztal, székek), technikai eszközök: kamera, fényképezőgép, mikrofon, irodaszerek: fénymásoló papír, boríték, nyomtató patron, írószerek, CD, DVD
  • Nyomdai szolgáltatások
  • Informatikai szolgáltatások
  • Szoftverek

  Projekttámogatás

  Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot és informálódjon aktuális projektjeinkről, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt úgy azt egy személyes egyeztetést követően megteheti. Amennyiben új projektötlete van, amit szeretne, ha megvalósítanánk, akkor ezt a tervét is megoszthatja alapítványunkkal. Közös céljainkért örömmel dolgozunk együtt Önnel.

 • Rólunk írták